woensdag 24 april 2013

24 april

Dag als het mag!
Bijna geblunderd vandaag :s ( jaja da kan mij ook overkomen) Na het middageten had ik plots zooooo'n drang naar iets, ik wou vanalles en nog wa opeten. Ik ben begonnen met een peer, dan een ww reep en dan nog een ... En dan heb ik vlug een sjiekolet in m'nne mond gestoken en m'nne fiets gepakt en de kids en een toertje gaan fietsen om op andere gedachten te komen. Nogal een geluk! De schade is zelfs nog heel beperkt gebleven, ik zit nog perfect in mijn dagtotaal, maar zo zie je maar dat het vlees soms zwak is he!

mijn dagplanning:
ontbijt:
2 boterhammen (4)
1kl choco (1)
1 kiwi

middagmaal:
2 boterhammen (4)
1 el light mayo (1)
sla, tomaat, komkommer, augurk
40gr kalkoenham (1)
1 appel

avondmaal:
pasta met ham en champignons*(10)
mmm lekker ze !









tussendoortjes:
2 ww candybars (4)
1 peer
1 banaan
3 bolletjes self made ice cream (0) jaja je leest goed !
(hoe? zal ik je meteen uitleggen si )
Met dit machien!!
Heel simpel, het enige wat je nodig hebt is bevroren fruit en voor de zoettekes onder ons misschien wat zoetstof.
Ik heb vandaag bosbessenijs gemaakt. Gewoon 2 bevroren bananen en een kopje bevroren bosbessen. Door dit machien draaien en nog alles es ondereen roeren, ev bijzoeten en klaar is kees, 0 punten ijs
smakelijk !










Voor de verandering deel ik nog eens een receptje met jullie :-)
Pasta met ham en champignons* (4 pers)
240gr ongekookte pasta                       1 knoflookteentje
1 grote ui                                              champignons
2 koffielepels olijfolie                             150 gr magere hamblokjes
2 eetlepels bloem                                   500ml magere melk
1/2 bouillonblokje                                  250gr bloemkool/ broccoli
50gr geraspte kaas 20+

Pel en hak de ui. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui. Knijp de knoflook erboven uit. Snijd de champignons in schijfjes en doe ze samen met de hamblokjes bij de ui. Roerbak 5 minuten. Strooi de bloem erover en roer goed. Giet de melk beetje bij beetje in de pan zodat een gebonden saus ontstaat. Verkruimel het bouillonblokje erover. Roer de helft van de kaas door de saus. Verwarm de oven op 225°. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Laat de pasta uitlekken. Meng de pasta, de saus en de kleine bloemkool/broccoli roosjes (beetje voorgekookt) en schep het mengsel in de ovenschaal. Strooi de rest van de kaas erover en zet 25 min in de oven.
Smakelijk !

Oh ja en deze heb ik vandaag gevonden op facebook ;-)
Vond em goe :-)
Tot morgen! Op de weegdag!
Slaapwel

6 opmerkingen:

  1. Oooh, wat ziet dat er lekker ijs uit! Ik eet geen roomijs, maar deze ziet er mmm uit!! Is dan ook melkvrij he ;-)Heeft eerder een gelijkenis met sorbet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Uw ijs ziet er lekker uit (ik lust jammer genoeg wel geen bananen dus is mijn vraag of het ook lukt zonder?).
    Bij mij is woensdag weegschaaldag en met mijn 5 telvrije dagen kwam ik op het resultaat van 1 kg minder ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hey veerle, t'lukt goed he die telvrije dagen :-)
      wat dat ijs zonder bananen betreft, ik zal het es proberen maar ik vrees ervoor, tis een basis ingredient.

      Verwijderen
    2. Zal dan moeten de puntjes uit mijn weekextra halen voor een zomers ijsje ;-)

      Verwijderen
  3. mmmmmmmm, ziet er overheerlijk uit. Met welk machine heb je dat gemaakt? Ik zou dat ook een willen proberen. Want ik lust heel graag ijs. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. met de yonanas, gekocht bij blokker maar ook terug te vinden in de mediamarkt of de collishop

      Verwijderen