zondag 26 mei 2013

zondag 26 mei

Hallo iedereen,
vandaag op z'n zondags ze :p Alles op t'gemak :-)
Vanmorgen uitgebereid gerelaxed in de badkamer en vanmiddag es naar het opendeurweekend bij hobbywinkel tiny's geweest. Weer veel leuke spulletjes gekocht en een nieuwe uitdaging gevonden, nl leuke oorbellen maken. Heb mezelf ook weer een taartje gemaakt vanmiddag (deze keer wel gelukt, genoeg gelatine in gedaan), en heb ook een mandje strijk verorberd. Dat was het wat mijn bezighoud betreft, nu mijn dagplanning:

ontbijt:
lekkere havermout met melk (5,5)

middagmaal:
100 gr patattjes (2)
120gr varkenshaasje met roomsaus (7)*


avondmaal:
2 geroosterde boterhammen (4)
2 eitjes (4)
tomaat en komkommer
soep
meloen met gerookte ww hesp (1,5)


tussendoortjes:
1 stukje frambozen bavarois taart (1) (heb de boudoirs aan m'n dochter gegeven)
1 banaan
1 yoghurt (1)receptje:

varkenshaasje met roomsaus (7) voor 4 pers

600gr asperges
1 varkenshaasje
4kl margarine
150ml room 4%
100ml blonde leffe
1 el honing
ev champignons

Kook de asperges gaar in licht gezouten water. Laat ze uilekken en snijd ze in stukken en houd warm. Verhit intussen de margarine in een pan en kruid de varkenshaas met peper en zout. Bak de varkenshaas aan beide kanten goudbruin. Houd het vlees warm, giet de room in de pan en roer de vleesresten los. Voeg het bier en de honing toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat indikken op een hevig vuur, bind de saus indien nodig met maizena. Laat de varkenshaas nog wat meepruttelen in de saus. Voeg eventueel champignons toe.
Dien de varkenshaas op met de asperges en garneer met de saus.
smakelijk!

Dit was het voor vandaag lieve mensen, ik ga me nog wat bezighouden met mijn oorbellen en dan vanavond nieuw feuilletonneke kijken, allez tis te zeggen ne hernieuwden nl 'V' (nostalgie hehe)
tot morgen !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten